Vårda sin hy

Att sköta om sin hy är inte bara något för unga att ägna sig åt, även pensionärer vill känna sig fräscha i hyn – trots sin ålder och sina många rynkor!

iStock_000007287606XSmallPå sajten Swisslux finns en mängd olika krämer, lotions och serum som ska göra en fin i hyn, se deras produkter för hudvård här, och dessa är heller inte bara för den yngre generationen att frossa i – även vi gamla bör ta hand om sin hy, men kanske inte på precis samma sätt som de unga gör nuförtiden. Till exempel skriver den där nöjestidningen Nyheter24 om hur en kvinna i Storbritannien vägrat att dra ett leende på läpparna under hela 40 års tid bara för att inte riskera att få några rynkor, och nu kallar hennes vänner henne för Mona Lisa. Men det där med rynkor är ju redan för sent för oss gamlingar här i kollektivet, så det är inte något vi behöver tänka på, i alla fall inte när det kommer till att inte le eller försöka ge oss på mirakelprodukter – nej, vi behöver vårda vår hy på annat sätt. Ett tips som faktiskt fungerar är att köpa sig en bra produkt som återfuktar, såsom någon av de som just Swisslux rekommenderar, och se till att skippa allt vad ”föryngringskrämer” och annat heter. Det florerar nämligen en rad olika myter där ute om just rynkor och vad som ska motverka dem. Till exempel listar Expressen några av de vanligaste myterna kring slät hy och hur man ska få en sådan. Bland annat är det en myt att:

  • Hyn ska kännas fast efter att man tvättat ansiktet – fel, den ska kännas mjukare än innan med rätt produkt och det är därför som man exempelvis aldrig ska tvätta med tvål.
  • Man ska byta produkt ofta – fel, det tar tid innan en kräm eller ett serum börjar verka på riktigt och därför måste man låta det ta tid och det kan ta några veckor.
  • Föryngrande produkter skadar hyn – fel, men som gammal och rynkig är dessa nog inget att ens försöka sig på.

Så tar du hand om din hy

hud hy acneFåfängan försvinner inte bara för att man blir gammal, som du nog förstått om du orkat läsa dig hela vägen hit ner. Och vi pensionärer i kollektivet är precis lika måna om vår hy som vilken annan kvinna som helst, och nu till vintern måste alltså vi också använda oss av vissa knep för att inte torkas ut. Ett tips, som bland annat ett skönhetsmagasin med en yngre målgrupp än oss pankisar tipsar om, är att inte mjukgöra innan man går ut i kylan. Detta eftersom att hyn inte hinner absorbera fukten och då blir ansiktet iskallt, speciellt i minusgrader, och då får man motsatt effekt än den man ville ha. Nej, så det bästa skäönhetsknepet för att vårda sin hy som gammal är:

  1. Använd krämer som ger mycket fukt
  2. Ge krämen tid att börja verka
  3. Smörj in dig på kvällen och inte på morgonen vintertid