Hudvård efter ålder

Tidigare har vi tipsat om hur man ska gå tillväga för att vårda sin hy som gammal, men visste du att det går att vårda sin hy specifikt efter sin ålder? Olika åldrar kräver nämligen olika sorters behandling, så vad som fungerar för en 390-åring kanske inte alls passar för en 40-åring och så vidare.

”Hur huden beter sig och vilken typ av produkter den tycker om förändras med åren. När kan det egentligen vara läge att börja med en antiage-kräm, och hur skämmer man bäst bort huden när man är i 40-årsåldern?” läs mer här.

ansiktsmask spa skönhetFrågorna i citatet ovan har vi nog alla ställt någon gång i livet, men det är inte alla gånger som man fått svar på sina funderingar. Så vad är det egentligen som är bästa sortens hudvård när man är i åldrarna 30-, 40,- och 50 år? Svaret är att den är olika för alla och alla åldersgrupper har olika saker som de bör lägga främsta fokus på. Men en sak har alla åldersgrupper gemensamt: ju tidigare du börjar med din hudvård desto bättre hy får du och har desto större chans att få ett varaktigt resultat.

Tips till 30-åringen:

Något du märker i 30-årsåldern är hur din hud nu känns torrare än vad den gjorde förr och vanligt är att det är i denna ålder som de första ålderstecknen, såsom torrhetslinjer och grimasrynkor, dyker upp. Därför är det hög tid att börja utveckla en noggrann hudvårdsrutin med tvätt och återfuktning med hjälp av produkter med lätt antiage-funktion.

Tips till 40- och 50-åringen:

Huden börjar nu vid 40 bli slappare och många upplever pigmenteringar och ytliga blodkärl eftersom att kollagenlagret nu börjar bli tunnare. Nu är det hög tid att byta ut dina gamla produkter och satsa helhjärtat på antiage-serum, vara noga med solskydd och dricka mycket vatten för att hjälpa din hy. När du närmare dig femtioårsåldern blir det värre. Många upplever att ögonlocken börjar hänga och påsar eller mörka ringar under ögonen blir mer påtagliga eller dyker upp. Detta beror på att cellförnyelsen går långsammare vilket gör att många upplever sig se mer trötta och glåmiga ut. Nu är det återigen dags för en rensning i skåpen och det är hög tid att spendera ytterligare en slant på ordentliga antiage-produkter med aktiva ingredienser såsom uppstramande, reparerande och fuktgivande krämer vilka ska innehålla mycket antioxidanter.