Därför är kosttillskott bra för äldre personer

För att leva ett friskt liv som pensionär är det viktigt att kroppen fungerar. För en normal funktion behövs vissa vitaminer och mineraler. Med kosttillskott kan du på ett enkelt sätt bidra till att kroppen får rätt nivåer av vitaminer och mineraler.

Det är en ynnest att bli äldre. Men med en stigande ålder följer även en del kroppsliga förändringar. Bland annat förändras kroppens förmåga att ta upp vitaminer och mineraler. Därför är det en fördel att använda vissa kosttillskott som pensionär för att öka chanserna att kroppen får det den behöver. Ett tips är att kolla in https://www.dcg.se/produkt-kategori/kosttillskott/ som har kosttillskott i koncentrerad form. Kosttillskotten är ett utmärkt komplement till den vardagliga kosten. Det finns pulver, tabletter, kapslar och flytande kosttillskott.

Vitaminer och mineraler som är viktiga för pensionärer:

  • D-vitamin
  • Kalcium
  • B12 och B9
  • Folat

Kalcium och D-vitamin är viktigt för pensionärer

Pensionärer behöver band annat tänka på att tillföra kroppen extra D-vitamin. Alla över 75 år rekommenderas enligt 1177 att äta ett tillskott på 20 mikrogram D-vitamin varje dag. Det beror på att äldre personers hud har en minskad förmåga att omvandla solens strålar till D-vitamin. För ett välmående skelett är D-vitamin viktigt. Kalcium är också betydelsefullt för skelettet men även nervsystemet. För att minska risken för benskörhet kan ett tillskott av kalcium tas om du tror att du får i dig för lite.

Bistå kroppen

När kroppen åldras får den även problem med att ta upp B12. Brist på B12 kan göra att nerverna och musklerna inte fungerar helt optimalt. Det finns även risk att känna dig trött med för lite B12 i kroppen. Även B9 kan vara bra för pensionärer att ta. Vitamin B9 tillsammans med folat bidrar till att nya celler kan bildas. En brist på folat och B9 kan göra att kroppens förmåga att tillverka röda blodkroppar blir sämre.

Komplettera en allsidig kosthållning med kosttillskott

Det viktigaste är alltid att äta en kost som är varierad. Men kosttillskott kan på ett smidigt och enkelt sätt bidra till att kroppen får rätt nivåer av mineraler och vitaminer. Du kan alltid ta ett blodprov eller konsultera vården om du tror att du har brist på någon vitamin eller mineral.