Jämför matkassar som fattigpensionär

Sverige får allt fler fattigpensionärer som har svårt att klara vardagen. Det märks av både på äldreboenden och i hemmen. För att klara ekonomin och samtidigt få bättre kostvanor, kan du som har tuff ekonomi på äldre dar, börja jämföra matkassar. Då slår du två flugor i en smäll.

På nätet finns det flera guider som visar hur du kan hitta den bästa matkassen för dig. Ett tips är att kika in på Matkasse.nu och välja den som passar dig bäst. Som äldre bör du tänka på att få i dig varierad kost och med mycket näring så att din kropp fungerar och så att du inte råkar ut för sjukdomar och lättare skador.

Bättre för din matbudget

Om du inte äter bra i vardagslag så är det lätt hänt att du blir sugen när du går till affären. Ju mer sugen du blir desto mer tendens har du att spendera pengar på onödiga sötsaker och snabbmat. Sedan är den onda cirkeln igång! Om du inte är stadig kassa är det vanligt att du överspenderar och får slut på pengar lagom till månadens slut. Med en matkasse undviker du detta tråkiga fenomen eftersom din matvecka redo är planerad i påsen.

Bra för orörliga pensionärer

Du som kanske lider av en sjukdom eller har svårt att röra dig kan också vinna fördelar med en matkasse. Du har kanske långt till affären och dina ben bär dig inte som du vill att de ska göra. En matkasse levereras direkt hem till dörren och du slipper stå länge i butiken och välja mat till veckans alla dagar. En annan förmån är att du skräddarsyr dina matbehov genom att kunna välja och vraka mellan olika matkassar och deras teman och innehåll. Recepten finns i och det enda du behöver göra är att laga till dem och njuta av måltiderna.