Bra mat för ett längre liv

Att bli äldre behöver inte betyda ett stillasittande liv med krämpor och sjukdomar. Genom rätt kost som innehåller alla nödvändiga näringsämnen och lagom med motion kommer du att må bra även när du blir äldre.

hälsosam matMed Vitalplus får du nödvändiga vitaminer och nyttigheter som till exempel D-vitamin och Omega 3. Båda dessa ämnen är nödvändiga för att vi ska hålla oss pigga och friska och särskilt vitamin D är det många som får för lite av på vintern i det solfattiga Sverige. Livsmedelsverket rekommenderar tillskott av D-vitamin för bland annat de som inte äter tillräckligt med fet fisk eller är ute i solen. Även de som är 75 år eller äldre rekommenderas ett tillskott av D-vitamin.

Frisk och pigg som senior

Tack vare bättre kostvanor och motion är det idag många äldre som mår bättre och är både piggare och mer aktiva än tidigare pensionärer. Idag är det till och med många som menar att 70 är det nya 50 eftersom äldre sköter sin hälsa bättre och är i mycket bättre fysisk form än tidigare generationer.

– Dagens 70-åringar är intellektuellt klarare, bättre på gångtester och fysisk funktion.

Det säger Ingmar Skoog till SVT, som är forskningsledare för en studie som visar att hälsan hos 70-åringar förbättrats betydligt sedan 1970-talet.

En hälsosam kost i rätt mängd samt vardagsmotion och några träningspass lägger en bra grund för ett friskt liv långt upp i åldrarna. Det finns dessutom ytterligare bra val som gör att du lever längre och mår bättre. Genom att undvika rökning, övervikt och endast dricka alkohol i måttliga mängder förbättrar du dina chanser till ett långt och friskt liv.