Så förbereder du din egen begravning

En dag ska alla dö. Att ordna en begravning och samtidigt sörja kan vara tufft. För att underlätta för dina närmaste den dagen du går bort är det en fördel att skriva ner dina önskemål.

Det är ingen angenäm tanke att en dag ska alla lämna jordelivet. Det är en hel del att tänka på när en nära anhörig avlider. Om du vill göra det enklare för dina närmaste är det en bra idé att redan nu förbereda inför din egen bortgång. Om du vill bli kremerad kan du gå in på https://abclillabegravningsbyrån.se/priser/urnor/ och hitta en lämplig urna om det känns bekvämt. Det kan vara en oerhörd lättnad för den som ska ordna begravningen att du redan sett ut en fin urna. Det finns urnor i olika former, material och prisnivåer. Hitta en urna som känns bra, fin och i rätt prisklass. Glöm inte att skriva ner att du vill bli kremerad om det är din önskan.

Förberedd inför din egen bortgång

Om du själv vill underlätta för dina anhöriga när du en dag dör finns det några bra saker som du kan göra redan nu. Det finns en tjänst online som heter Livsarkivet där du kan skriva in dina önskemål kostnadsfritt. Det är möjligt att när som helst logga in där och uppdatera informationen. Den dagen som du går bort kommer dina nära och kära få informationen som du har lämnat. När du har lämnat tydliga instruktioner och önskemål kring din egen begravning är det lättare för dina anhöriga att ordna en bra och genomtänkt begravning. Det kan även vara en bra idé att skriva ett testamente för att det ska vara tydligt hur du vill att arvet efter dig ska fördelas. Om du har mycket saker kan det vara guld värt för dina närstående att du har rensat bland dina saker.