Unna sig en massage

På ålderns höst är det lätt att såväl leder, muskler och skelett stelnar till en aning, därför är det helt rätt att unna sig en massage då och då.

”Enligt Nitra Kitayakara, författare till populära böcker om yoga och mindfulness, tror thailändska kvinnor starkt på att regelbunden massage är en viktig del i att hålla sig frisk. Flera studier stärker den åsikten genom att visa att thailändsk massage kan förbättra vår fysiska kondition, genom att exempelvis göra oss mer flexibla, smidiga och starka.” läs mer om detta här.

massage2Som citatet ovan avslöjar så är det viktigt att unna sig en regelbunden massage om man vill hålla sig välmående, något som verkligen stämmer för oss pensionärer. Och inte bara thaimassage, såklart. Det finns mängder av olika massagetyper att välja och vraka bland, så varför inte testa några olika och se vilken typ du gillar bäst? Ta bara fram datorn, öppna Google och skriv in ”hitta massage Södermalm” eller vart du nu befinner dig så dyker en rad olika alternativ upp. Men börja med att först och främst kolla upp vilka massagetyper det faktiskt finns att välja bland. Det kan man också göra på Google. Eller så kan man läsa Aftonbladets massageguide som listar tolv stycken olika och dessutom förklarar varför dessa är så bra. Till exempel skriver man om japanska massagemetoder såsom Energimassage vilken bygger på akupressur och Shiatsu som lägger fokus på vissa bestämda punkter på kroppen och sägs förebygga både stress, migrän och ryggproblem. Plus att man även skriver om och även förklarar klassisk massage och Hot stone massage, så det är verkligen något man bör titta närmare på. Och just massage är ju något som våra finska grannar förstått vikten av, där erbjuder man till och med massage till pendlande resenärer på tågen, det rapporterade Hufvudstadsbladet om nyligen – tänk om vi pensionärer också skulle erbjudas detta?