Män opererar sig för jobb

Skönhetsoperationer bland män blir allt vanligare, men varför det är på detta vis är inte av samma anledning som de flesta kvinnor skönhetsopererar sig – nej, män lägger sig under kniven för att lättare skaffa jobb.

Ibland känns det verkligen som att det är dags att skönhetsoperera sig, all hud sitter löst och saker och ting sitter inte lika fast som de gjorde för några år sedan. Att då lägga sig på operationsbordet hos en bra kirurg är svaret för många, i alla fall kvinnor och äldre. Men när det kommer till män som skönhetsopererar sig har det inget med fåfänga att göra tydligen. I en artikel som Svenska Yle publicerat så handlar det i stället om att den här sortens operationer ger männen chans att få de jobben de drömmer om. Lite märkligt kan tyckas! Så här säger en rekryterare som journalisten intervjuar:

– Det krävs allmänt att också män ska se bättre ut än förr. De ska inte ha rynkor utan vara i bra form när de söker jobb och när de jobbar med olika saker. Till exempel om man är 40 år. Det räcker inte med att man bara kan sitt jobb, utan man ska se bra ut.

Inte nödvändigtvis stora operationer

Något som man dock ska säga är att det kanske inte främst är riktiga operationer som männen gör, bortsett från att ögonlocksoperationer blir allt vanligare. I stället är det injektioner och filler som man gör, såsom muskelavslappnande botox eller filler för rynkor. Männen vill med andra ord inte heller se gamla ut!