Sluta röka genom att trappa ned

Att rökning är negativt för hälsan bör knappast överraska någon. Det är dock inte ovanligt att människor i takt med att de blir äldre känner att det blir mer och mer poänglöst att sluta röka. Det finns dock gott om forskning som visar att det finns stora hälsovinster med ett rökstopp även i 60-årsåldern.

Att det är svårt att sluta röka vet alla som någonsin gjort det, eller som har försökt göra det. En metod som fungerar för många är att trappa ned på rökningen genom att gå över till alternativ som inte är lika skadliga. På premiumvape.se kan du hitta bra alternativ om det är så att du vill trappa ner din konsumtion av cigarretter. Det finns nämligen väldigt många goda skäl till att göra detta.

Forskningen är entydig när det gäller rökstopp

Om du är äldre och tänker att det är för sent att sluta röka har du skäl att tänka om. En studie som genomfördes för några år sedan visade att risken för att dö i förtid minskade kraftigt även för människor över 60 som slutade röka. Detta har också visats i ett flertal studier. Ett annat exempel är en studie från början av

2000-talet som visade att: “män i 65-årsåldern som slutar röka lever längre – i snitt två år, medan sifforna för kvinnor är nästan fyra år” (Källa: Aftonbladet).

Även om du har rökt i 40 år eller mer kan faktiskt lungorna läka om du gör slag i saken och slutar röka.