Dags för skönhetsoperation?

Att utseendet förändras när man blir äldre råder det ingen tvekan om, men måste man bara acceptera detta? Absolut inte. Idag finns massor av olika saker man kar göra för att hindra att ens utseende åldras på ett sätt man själv inte känner sig bekväm med – som att till exempel lägga sig under kniven och genomgå en skönhetsoperation.

Funderar du på att genomgå en skönhetsoperation? Kbk, som ungdomarna skulle säga! Men. Se till att välja klinik noggrant. Nordiska Kliniken har till exempel funnit sedan 2005 och består enbart av legitimerad personal, vilket betyder att alla som arbetar där antingen har en sjuksköterskelegitimation eller en läkarlicens. Och om någon ska sticka nålar eller skära i dig är detta jätteviktigt. Något som Dagens Nyheter till exempel skriver om är hur man idag kan köpa just Botox och andra fillers på marknaden och bara sätta igång och ge behandlingar – så pass oreglerad är nämligen skönhetsindustrin i dagsläget skrämmande nog. Så innan du lägger dig under kniven är det bra att kolla upp följande:

  • Är kliniken du ska gå till en seriös klinik?
  • Vem är personen som ska genomföra ingreppet?
  • Kolla om personalen har licenser och legitimationer.
  • Är de ordentligt utbildade?

Trots att många varningar finns om skönhetsindustrin är det ungefär var tredje person, eller 29 procent av svenskarna, som kan tänka sig att göra någon form av skönhetskorrektion hos en klinik eller vården. Det är något som Sveriges Radio skriver om. Och visst är det inget fel med det och såklart finns det seriösa kliniker att gå till, såsom Nordiska Kliniken som nämndes tidigare. Likaså är det många ingrepp och operationer som lyckas, men man ska inte låta sig förblindas av fina resultat – för något som man ska bära med sig är att varje människa är unik och likaså blir varje resultat av en skönhetsoperation unik. Och skulle det inte vara så så skulle tv-program som Skönhetsfällan och liknande finnas att vila ögonen på!