Dags att köpa ny säng

Är det dags att byta ut den gamla sängen? Här delar vi med oss av allt du behöver veta när du ska välja ny säng.

Att köpa en ny säng till sovrummet kan vara lite knepigt. För den som är lite äldre och kanske har ledproblem blir det extra viktigt att sova i en skön säng. Att ha en riktigt bra säng från till exempel Tempur gör det lättare att sova eftersom sängen formar sig efter kroppen och du kan känna mindre smärta och tryck när du sover.

Tips när det är dags att köpa en ny säng

Börja med att besöka en sängbutik för att kunna prova och jämföra olika sängar. Om du har en partner som ska sova i sängen är det viktigt att ni båda provar sängarna tillsammans. Det kan också vara aktuellt att köpa två olika madrasser om ni väger olika mycket. Ta alltid hjälp av en säljare som kan guida dig genom sortimentet och välja ut en säng som passar just dina behov. När du har provat och valt ut en säng i butiken kan det vara värt att gå hem och se om sängen finns att beställa på nätet till ett bättre pris.

Den gamla sängen

sängNär du har valt säng och äntligen fått den hemlevererad behöver den gamla sängen forslas bort. Om du har tillgång till bil och släp kan den köras till närmsta återvinningsstation. Annars går det att göra en snabb sökning på nätet och se om det finns någon firma i ditt område som hjälper till med bortforsling av skräp.
Om den gamla sängen fortfarande är i ett ok skick är det bra ur miljösynpunkt om det går att använda den på något annat sätt istället för att slänga den. Kanske har du ett extrarum i bostaden där sängen kan fungera som gästsäng? Annars kanske du har någon vän eller släkting i behov av en extra säng?