Få upp pulsen varje dag

Genom hela livet gäller det att ta hand om sig och röra på sig för att få ett så bra liv som möjligt. Många är det som jagar steg om dagen, men det gäller nu även att man måste börja jaga pulsen. Minst 30 minuter om dagen.

3652240-senior-friends-sitting-together-in-parkDet är i en artikel som man kan läsa att vi människor måste ta tag i vår hälsa – och detta varje dag. Vardagsmotionen är bra, men vad som är viktigt är att man tänker på att röra sig på ett sätt så man får upp pulsen, och detta gärna minst 30 minuter om dagen. När man kommer upp i ålder är det även viktigare än någonsin att försöka hålla sig aktiv. Detta kommer att ge människan ett lite mer aktivt liv.

Se till att bli andfådd

Det har blivit en otrolig snackis det här med att nästintill maniskt räkna sina steg – och det är inte fel. Då vi blir allt mer stillasittande i vårt arbete så är det otroligt viktigt att många får bättre koll på hur mycket eller hur lite man verkligen rör på sig. Om man bara går 3000 steg om dagen är det en indikator på att man kanske borde röra på sig lite mer. Men, att tro att man kan komma undan genom att gå 10 000 steg om dagen och sedan ta ett glas vin då man varit duktig så har man fel. Det gäller att man nu får upp pulsen.

“Endast varannan svensk rör på sig med måttlig intensitet, minst 30 minuter, fem dagar i veckan.”

Den regelbundna träningen där man träna två till tre gånger i veckan står endast 30 % av befolkningen för. Så kanske borde man ta ett större grepp om träning så det verkligen går in. Det är ditt liv det handlar om och du bestämmer hur du vill leva och hur du vill må. Vi har tidigare skrivit om få livskvalitet där man bor, vilket kan vara en ny start för ett lugnare liv – men ändå ett aktivt.