Träna rätt för din ålder

Ju äldre vi blir desto mer förändras våra kroppar, det är ett som är säkert. Men bara för att du börjar bli till åren så betyder inte det att du måste sluta träna, tvärt om – men det gäller att du tränar på rätt sätt.

När man blir äldre är det vanligt att få problem med muskler och leder och många äter mer än gärna olika sorters kosttillskott för att smörja till lederna och mjuka upp dem för att orka med vardagen. Det är visserligen något som är bra att göra, men du glömmer väl inte bort att även träna? bara för att du blivit äldre så betyder det inte att det inte är viktigt att röra på si längre. Tvärt om. Nu är det extra viktigt att ta sig upp ur fåtöljen och träna lite till, så länge du gör det på rätt sätt.

Träningstips för dig över 60 år

Det viktigaste att göra när man passerar 60-strecket är att träna för att stimulera muskler, leder och cirkulation. I Svenska Dagbladet tipsar experterna om satsa på till exempel cykelturer i lugnt mak, styrketräning och att vara med på seniorbaserad gruppträning samt att ta dagliga promenader. Det kommer hjälpa till att hålla igång kroppen och gör så du undviker att drabbas av åldersrelaterad stelhet, benskörhet och slipper större muskulära bortfall. Är man dessutom pensionerad finns ju tiden till att genomföra detta och det är faktiskt en liten investering för att leva ett hälsosamt och balanserat liv på ålderns höst. Viktigaste är helt enkelt att inte bli stillasittande!