Att fylla år och fira med tårta

När man fyller år på ålderns höst så ska det firas stort, eller i alla fall om man vill det. Bemärkelsedagen är ju speciell, det spelar ingen roll hur gammal man är. Sedan är det givetvis roligt att slå på stort när en fyller jämt.

I en artikel i Dagens Nyheter kan vi läsa om på vilken dag som flest människor fyller år i Sverige, det är den 22 mars. Det visar sig att det är en årstid som står ut när det gäller flest födslar, och det är våren – si sådär nio månader efter sommarsemestern. Näst vanligast är 10 april enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Den minst vanliga födelsedagen är, inte så oväntat, den 29 februari. Ja kanske är det så att det är lättast att planera en graviditet när en är ledig, kanske på semester och har ett år framför sig att tänka igenom och sortera upp i huvudet.ballonger fest kalas

Att fira sin födelsedag – på det sätt en vill

Att fylla år ger ett fint tillfälle till att träffa familj och vänner, att umgås och att äta lite gott, kanske en fototårta från dintarta.se och en och annan kaka tillsammans med det klassiska bryggkaffet. I Allehanda kan vi läsa om en person som nyligen fyllde 50 år och som i 28 år drivit ett familjeföretag som låssmed, ett jobb som är fritt och trevligt enligt honom själv. Nu är det som sagt femtioårsdagen och därmed fest och kalas, för vänner och familj, i flera omgångar dessutom. Och finns det något trevligare?

När man fyller 70 eller 80, eller för den delen 90 eller 100 är det helt enkelt en sådan stor och häftig grej att man faktiskt borde fira, om inte med en stor fest så med sina närmaste eller för sin egen skull med det en själv tycker är roligt att göra, vare sig det handlar om att fika gott eller kanske gå en promenad med den man tycker mest om i världen, hunden.